PARANORMALEE

 

Nicio alta culoare a parului nu a dat nastere unor superstitii si sentimente mai intense si mai contrastante precum culoarea roscata. De-a lungul timpului si a istoriei, persoanele cu parul de foc au fost temute si venerate, urate si adorate, denigrate sau ridicate in slavi.Parul roscat este apreciat astazi pentru culoarea sa intensa si aparte, iar femeile roscate sunt considerate seducatoare, atragand precum un magnet privirile barbatilor. Prejudecatile legate de culoarea parului au existat insa dintotdeauna, iar de-a lungul timpului cele mai expuse acestora au fost persoanele cu parul roscat. Roscatul parului a fascinat, a inspaimantat, a uimit, a starnit ura nejustificata a oamenilor. De-a lungul miilor si sutelor de ani, persoanele roscate au fost temute si venerate, urate si adorate, denigrate sau ridicate in slavi si nicio alta culoare a parului nu a dat nastere unor sentimente, superstitii si credinte mai diversificate si mai contrastante.

 Iata cateva superstitii si lucruri extreme de interesante despre parul roscat pe care probabil nu le stiai:


In mitologia greaca se credea ca dupa ce mor, oamenii cu parul rosu se transforma in vampiri, iar vechii egipteni considerau culoarea roscata a parului a fi aducatoare de ghinion. Periodic, acestia inchinau tribute zeitatilor in care fecioare roscate erau arse de vii pentru a le estompa culoarea.
In timpul Evului Mediu, parul rosu era perceput drept o culoare a diavolului, iar despre copiii care s-au nascut cu parul roscat se credea ca au fost conceputi prin “pangarire”, in timpul relatiilor sexuale din timpul menstruatiei.

In timpul inchizitiei spaniole, persoanele cu parul de culoarea rosu erau considerate a fi vrajitoare si arse pe rug, parul roscat fiind o dovada graitoare a faptului ca posesorii sai au furat foc din iad. In vremuri de demult, si in Germania, parul roscat natural era considerat o particularitate a vrajitoarelor.
Asocierea parului rosu cu lipsa de incredere si “necuratul” s-a pastrat intr-o anumita proportie si in era moderna Adolph Hitler a interzis persoanelor roscate natural sa se casatoreasca intre ele, temandu-se ca acestea sa nu dea nastere unor progenituri pe care le caracteriza drept “deviante”.

Se credea ca parul roscat semnaleaza siretenia, istetimea, prefacatoria sau falsitatea, dar si vanitatea si gelozia. Unii oameni se fereau de privirile patrunzatoare ale purtatoarelor de par rosu caci se credea ca acestea au puterea de a deochia.

Daca o persoana avea suvite rosii in crestetul capului sau pe crestet, se considera ca acea persoana o sa fie instarita si o sa aiba noroc de avutie. Cercetatorii afirma ca pigmentul rosu al parului a aparut pentru prima oara in nordul Europei in urma cu mii de ani, ca o mutatie a unei anumite gene. Prima fiinta umana roscata care a calcat pe acest pamant a trait insa in urma cu 50 000 in Africa, de unde s-a stabilit ulterior si in Europa.

Se spune ca persoanele roscate sunt intepate mai des de albine.
In 1590, cand Elizabeth I a devenit regina Angliei, Edmund Spenser scrie “Regina zanelor” in cinstea acesteia. Ulterior, britanicii din sud au inceput sa creada in zane, descrise de regula ca fiind neastamparate si rautacioase. Evident, ca si regina Angliei, aveau parul de culoarea focului.
In Corsica spre exemplu daca te intalneai cu o persoana roscata, trebuia sa scuipi si sa te intorci. De asemenea, persoanelor cu parul rosu le-au fost atribuite anumite trasaturi deloc flatante. Multi ii credeau a fi violenti, emotionali, temperamentali si impulsivi, nebuni, mistici sau persoane necurate. Exista insa si reversul medaliei. Astazi spre exemplu, in Danemarca spre exemplu, este o onoare sa fii parintele unui copil cu parul rosu. In Noua Zeelanda, parul rosu este considerat sacru, iar despre femeile cu parul rosu sunt considerate a fi privilegiate, fiindu-le asigurat drumul catre rai.

Surprinzator este si faptul ca parul roscat nu incarunteste, devenind gri, ci, odata cu inaintarea in varsta, se deschide la culoare – devenind de un blond-nisip – si ulterior… alb. Dintre toate tipurile si nuantele de par, parul roscat este cel mai putin predispus imbatranirii, mentinandu-si culoarea pentru o perioada de timp mai indelungata.
Persoanele roscate au mai putine fire de par decat persoanele blonde sau brunete, insa au firul de par mai gros. Persoanele blonde adulte au aproximativ 140.000 de fire de par, persoanele brunete-110.000, iar roscatele – 90.000.
Persoanele roscate au pielea cea mai deschisa la culoare si prin urmare si cea mai sensibila si susceptibila arsurilor solare. De asemenea, persoanele roscate au o probabilitate mai mare de a se imbolnavi de cancer. Totodata, pielea persoanelor roscate este cea mai predispusa imbatranirii si ridarii.
Doar un procent de 2% din populatia lumii este reprezentat de persoane cu parul rosu natural, cel mai mare numar al oamenilor cu parul de foc fiind inregistrat in Marea Britanie, Scotia, Irlanda si Australia. Scotia detine cel mai mare procent de roscati din lume -13%, aproximativ 40% avand gena recesiva roscata. Irlanda detine 10% dintre roscati, cu 40% - purtatori ai genei parului roscat.
Culoarea verde are rolul de a tempera culoarea rosie si multe persoane roscate sunt invatate inca de mici sa poarte aceasta culoare in vestimentatia lor.
Din punct de vedere genetic, parul roscat este o trasatura regresiva care apare dupa mai multe generatii de brunet.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca parul roscat este perceput diferit de catre cei care il admira. Bataile inimii celor care il privesc se intensifica, respiratia se accelereaza, iar ritmul metabolismului creste si el.
La sfarsitul secolului 16, grasimea barbatilor roscati era considerata a fi ingredientul principal pentru otrava.
Numele statului “Rusia” inseamna de fapt “pamantul celor roscati” in onoarea printului viking Rurik, fondator al statului rus.
Studiile arata ca persoanele cu parul rosu sunt mai sensibile si mai putin rezistente la durere, avand nevoie de mai multe medicamente impotriva durerilor decat persoanele blonde, satene sau brunete. Conform unui studiu efectuat in 2002, pentru a fi anesteziate persoanele roscate au nevoie de o cantitate mai mare de anestezic. De asemenea, sunt mai predispuse alergiilor.

 

Astazi, parul roscat natural este considerat o trasatura aparte si ca atare este asociat cu o sexualitate puternica, cu un temperament infocat si o mare dragoste pentru viata. Persoanele roscate sunt considerate a fi energice, istete si orgolioase, debordand de viata.

Afla aici , ce ai fost intr-o viata anterioara! Reincarnarea este credinta ca atunci cand cineva moare, corpul i se descompune, dar ceva de sine este renascut intr-un alt organism. Este convingerea ca cineva a trait inainte si va trai din nou intr-un alt corp dupa moarte. Se poate sa fi fost si un caine intr-o viata anterioara, deci in viitor puteti fi cam orice faptura. Unele triburi evitau sa manance anumite animale deoarce ei cred ca sufletele stramosilor lor se aflau in acele animale.

Credinta in vietile anterioare este regasita si in religiile orientale cum ar fi Hinduismul si Budismul. In aceste religii stravechi reincarnarea nu a fost considerata un lucru bun, ci dimpotriva, rau. Pentru a ajunge "starea de fercire finala" (Nirvana) trebuiau sa scape de ciclul renasterii, reincarnarii.

In cele mai multe religii antice cu credinta in reincarnare, intrarea sufletului in organism este vazuta ca si o retrogradare metafizica. In noile religii reincarnarea este considerata insa a fi telul suprem.
AnyWay , reincarnarea e distractiva ...Afla si tu ce ai fost intr-o viata anterioara iar apoi vezi ce au fost colegii tai . HAVE FUN!

Un calculator disponibil pe internet îţi arată, în funcţie de ziua în care te-ai născut, ce ai fost într-o viaţă anterioară


AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu