Bucataria Mea

  Briose cu panza de paianjen










 Eclere Lebada     






Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)   

Ingrediente:
Pentru 6 portii( sau 4 mai sanatoase)
Aluat
250 ml apa,
100 g unt,
o lingurita zahar,
un praf de sare,
125 g faina,
patru oua de marime medie,
Crema de vanilie
3 galbenusuri,
120 g zahar,
o lingura amidon,                            
75 ml lapte,
50 g unt,
2 plicuri zahar vanilat,
2 linguri esenta de vanilie,
Frisca
200ml frisca lichida,
2 linguri de zahar pudra,


Mod de preparare:
Se pune apa la fiert intr-un vas cu sarea, zaharul si untul. Cand a dat in clocot se stinge focul, se adauga toata faina si se amesteca energic cu un tel. Se lasa sa se racoreasca putin(sa fie calduta) si se adauga ouale, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana ce nu s-a incorporat foarte bine cel dinainte. Pe hartie de copt sau tava unsa se spriteaza bastonase cu lungimea de 5-6 cm si inaltimea de cca 1,5 cm. 
Se coc la foc iute 10 min si inca 15 min la foc redus pana ce cojile sunt bine rumenite. Din ultimele lingurite de aluat, cu forma cea mai subtire a spritului se toarna bastonase arcuite care vor deveni gaturile lebedelor. Deoarece sunt subtiri si se coc repede trebuiesc puse separat in tava.
Pentru crema se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, se incorporeaza amidonul, se dilueaza cu cei 75 ml lapte fierbinte si se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa.

Revenim la cojile care s-au racit intre timp si le pregatim astfel: taiem fiecare coaja pe jumatate asa incat sa obtinem un capacel care la randul sau il vom taia in doua jumatati care vor deveni aripile lebedelor.

Apoi trecem la montat. Punem un strat de crema, un strat de frisca cu ajutorul spritului, asezam aripile si gaturile si totul este gata. Nemaiavand timp de alte decoruri am pudrat putin cu zahar aripile lebedelor.
Reteta este cea clasica dar efectul este dublu datorita prezentarii finale.Spor la treaba!




Baclava

Cantitatile sunt pentru tava de 33 cm × 50 cm.

Ingrediente

250–300 g foi de placinta
150 g margarina
250 g miez de nuca
1 lingurita scortisoara
200 g zahar
120 g miere
150 ml apa
1 lingurita esenta de vanilie sau apa de flori

Mod de preparare

1
Daca aveti foi congelate scoteti-le cu cel putin doua ore inainte de a va apuca de lucru. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina de biscuiti, dupa care se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2 parti egale.
Foile se ung cu margarina fierbinte
2
Se incalzeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatate din nucile macinate. Pastrati pentru suprafata foi intregi.
Jumatate din cantitatea de nuci pusa peste jumatate din foi
3
Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse.
4
Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul la 350°F. Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor. Se taie dupa preferinta: dreptunghiuri, patrate, romburi, etc. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste frumos.
Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua calda.
5
Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert de adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia, eventual rom sau apa de flori. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor, eventual, cu ajutorul unui mic polonic.
6
Se servesc reci.




 Reteta de bezele cu aroma de cafea.
Ingrediente :
4-5 albusuri, 250 g zahar pudra, 2 lingurite cafea solubila
Preparare: 
Albusurile se bat cu telul mixerului, pina se obtine o spuma. Se continua amestecarea, adaugand zaharul si cafeaua solubila, pana cand spuma se intareste.
Se tapeteaza o tava cu hartie alba, se unge cu un strat subtire de unt si se pun gramajoare din compozitie, de marimea unei nuci, distantate intre ele.
Se da tava la cuptor, la foc slab, pana cand se intaresc bezelele fara sa se ingalbeneasca.
Se lasa in tava sa se raceasca, bezelele se scot numai dupa ce au ajuns la temperatura camerei.


 Reteta de bezele cu aroma de caramel:


Ingrediente:

Bezele cu caramel
4-5 albusuri
250 g zahar pudra
5 linguri zahar tos                                                         
                                                                                                                              
 

Modul de preparare a retetei:

Zaharul tos se pune pe foc intr-o cratita. Cand devine brun-inchis se adauga 4-5 lingurite de apa si se lasa sa fiarba pana se obtine un sirop gros ca mierea. Pana la intrebuintare se tine la cald ca sa nu se intareasca.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat din nou cu telul pana se intareste compozitia. Se adauga apoi siropul si se amesteca bine.
Se tapeteaza o tava cu hartie alba, se unge cu un strat subtire de unt si se pun gramajoare din compozitie, de marimea unei nuci, distantate intre ele.
Se da tava la cuptor, la foc slab, pana cand se intaresc bezelele fara sa se ingalbeneasca.
Se lasa in tava sa se raceasca, bezelele se scot numai dupa ce au ajuns la temperatura camerei.






BANANE CARAMELIZATE

Ingrediente:
-4 banane
-8 linguri faina
-4 linguri ulei
-4 linguri zahar
-2 linguri susan (optional )


Preparare:     
 Se curata bananele si se taie in bucatele de aprox. 2cm. Jumatate din cantitatea de faina se dizolva in apa rece.
 Bucatelele de banana se tavalesc mai intai prin faina normala
 apoi prin faina dizolvata si se rumenesc in ulei incins ,
 intorcandu-se pe toate partile.Cand sunt gata, se scot si se  scurg bine de grasime dupa care se  dau prin zaharul caramelizat (si prin susan.)Cand s-au imbibat se cufunda repede intr-un vas cu apa rece dupa care se scot pe platou si  se servesc.


                                                                                                 POFTA BUNA!

 RETETELE BUNICII


Bunica mi-a aratat o data a super reteta  dulce de tot. Defapt este o crema danu poate fi pusa intr-un tort.Doar ceea ce poti sa faci cu ea este a o mananci .

    Si tu poti face singur aceasta crema. Ai nevoie doar de:

    INGREDIENTE:

- galbenus de la un ou

- o lingura de zahar (sa nu fie prea mult)
- si mai ai devoie de o lingura de preferabil mica si tare
-(unt)

PREPARARE:
Pune galbenusul de ou intru farfurie mica cufunda si spargel cu o lingura.Apoi adauga zaharul si pune-te pe treaba pentru ca ai de invartit pana sa se topesca zaharul!   

Daca vrei sa adaugi crema intr-un tort acest ou cu zahar trebuie pus pe foc la aragaz pana se caramelizeaza .
Untul se face cu mixerul pana iese apa din el si pana cand se face mai moale , dupa care se adauga oul de pe foc. Apoi se invarteste din nou cu mixerul pana se omogenizeaza. SOOPER RETETA .
                                                                                                                           By me and MaMy:*



                
                                                                                                         Stiti ca va iubesc,
                                                                                                                     Rafy

Un comentariu:

  1. yoy!!!ce fain arata toate!!!si io vreau!!!S...O...P...E...R...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere