sâmbătă, 9 iunie 2012

Ce ochelari ti se potrivesc in functie de forma fetei?

Fa-ti testul!

Pasul 1. Pentru inceput, aseaza-te in fata unei oglinzi si da-ti parul pe spate si prinde-l cu o bentita sau cu mai multe agrafe.
Pasul 2. Priveste fata in ansamblu, din mai multe unghiuri.
Pasul 3. Adreseaza-ti aceste intrebari, pentru ca raspunsul lor iti va dezvalui ceea ce cauti:
-    Considerand fruntea si maxilarul ca perimetru exterior al fetei, care este forma globala?
-    Linia maxilarului este mai lata decat linia fruntii?
-    Cat de lata pare fruntea comparativ cu maxilarul?
-    Cat de proeminenti sunt pometii?
-    Care este spatiul dintre coltul exterior al ochiului si tample?
Dupa ce ti-ai pus aceste intrebari, vei putea sa determini care este forma fetei tale.

Cele mai intalnite forme

Ovala
Ceea ce caracterizeaza fata ovala este faptul ca zona pometilor este mai lata, decat fruntea si maxilarul. Fata ovala pare mai ampla la nivelul obrajilor si formeaza un con lejer la nivelul fruntii. Fata ovala este considerata perfecta, de aceea nu se impune o anumita coafura caci i se potrivesc majoritatea stilurilor. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste ochelarii sau sprancenele – se poate adopta orice stil.

Patrata Fata patrata este caracterizata de o frunte lata si o linie a maxilarului puternica si mare. Fizionomia fetei poate parea rectangulara in cazul in care aceasta este mai ingusta. Pentru ca fata patrata este cea mai lata dintre toate, un stil care ii mai ajusteaza din latime este coafura cu par lung si drept, care taie practic din liniile drepte ale maxilarului si ale fruntii. De asemenea, un breton franjurat si cateva suvite tunse in scari in zona maxilarului mai „indulcesc” din trasaturile dure ale fetei patrate. Daca fizionomia patrata este ceva mai ingusta, franjurile din lateral pot fi intoarse usor, cu o perie rotativa, asemeni unor bucle mari.

Triunghi
Fata triunghiulara (sub forma de para) este descrisa printr-o frunte ingusta si o linie a maxilarului mai mare si mai proeminenta. Acestui tip de fata i se potrivesc coafurile cu volum si cu parul tuns scurt. Parul scurt si implicit bretonul creeaza impresia de oscilatii  si volum in partea de sus si astfel echilibreaza fizionomia.

Triunghi inversat
Aceasta forma mai este cunoscuta si ca fata sub forma de inima si este caracterizata printr-o frunte lata si printr-o barbie mica si un maxilar ingust. In general, o tunsoare patrata, cu este bobul de exemplu, va echilibra imaginea generala a fetei si va aduce barbia la acelasi nivel cu fruntea.

Rotunda
Asa cum indica si denumirea, fata rotunda nu are unghiuri ascutite ci obraji plini si barbie rotunjita, iar linia generala a fetei este similara unui cerc. In cazul unei astfel de fizionomii, scopul este acela de a crea impresia de alungire. In general, coafurile potrivite sunt cele care extind lungimea si micsoreaza latimea. Pentru un chip rotund se potriveste foarte bine parul lung, cu suvite drepte sau usor ondulate.
 
Daca iti cunosti forma fetei te ajuta sa faci cele mai bune alegeri in ceea ce priveste coafura, ochelarii, accesoriile de par etc. Un stilist bun va tine cont de aceste trasaturi pentru a-ti pune in valoare calitatile si pentru a ascunde micile imperfectiuni.

ACUM OCHELARII:

  • Fata ovala: este cel mai usor sa alegi ochelarii pentru acest tip, deoarece este considerata fizionomia perfecta. Aceasta este caracterizata prin frunte si maxilar la o dimensiune aproape egala, cu obrajii. Proportiile echilibrate ale fetei ovale iti permit sa alegi orice model de ochelari vrei.
  •  
  • Fata patrata : este caracterizata printr-o frunte puternica si un maxilar mai lat. Pentru ca trasaturile sunt in unghi drept, ochelarii potriviti sunt cei rotunzi sau ovali pentru ca estompeaza din colturile ascutite.

  • Cel mai dificil este sa gasesti ochelari pentru fata in forma de triunghi inversat (inima), cu frunte lata, pometi proeminenti si barbie ingusta. Este important sa probezi mai multe modele pentru a gasi perechea care ti se potriveste.  In general, se potrivesc ochelarii de dimensiuni reduse.


  • Fata rotunda este descrisa ca avand lungimea cat si latimea  egale, acestea fiind caracterizate prin curburi largi, foarte putin ascutite. Persoanele cu fata rotunda ar trebui sa aleaga ochelari cu unghiuri ascutite (patrati sau dreptunghiulari) pentru a le accentua si defini trasaturile sau modele cu lentile alungite, in lateral.

  • Daca ai fata alungita , cu trasaturi ascutite, prea lungi, lasate, incearca sa-ti iei ochelari cu lentile dreptunghiulare sau ochelari tip „pilot”.


Stiti ca va iubesc, Rafy